Velkommen til alfaversjonen av "WikiNatura"

Fra WikiNatura
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne Wikien har jeg tenkt på i flere år. Først og fremst som en illustrert nøkkel til å bestemme organismer. Men jeg er åpen for forslag til andre emner også. Det som jeg er sikker på, er at det skal være et innhold innen naturvitenskap. Gjerne også kombinert med en liten smak av lærebok også.

Lage artikler, redigering og lignende

Jeg mener, at det beste må være at det er kun brukere som får skrevet her inne. Altså at Hvermansen ikke får skrevet noe, men de får da fri tilgang til å lese det som står her. Jeg mener også, at de som skal skrive/redigere her bør ha visse forkunnskaper innen sitt felt. Dette er noe jeg liker dårlig med Wikipedia. For der skriver ganske mange om ting de har veldig liten greie på, men selvsagt også mye av det motsatte. Sammen med at det er ganske så mye vandalisme ute å går.

Lisens og brukerrettigheter

Min første idé, er at en kan bruke lisensen GPL2. Men jeg er selvsagt åpen for andre forslag. Jeg har vært borti denne lisensen en del, da jeg også har drevet og prøvd Linux. Mye innen Linux, har en GPL lisens, der jeg mener versjon 2 er den beste. Noe innen Creative Commons er også aktuelt. Den går i hoved sak på, at du kan dele innholdet her fritt. Men at du da også må legge ved lenke til den aktuelle siden. Du kan også bruke innholdet her som du selv ønsker, men da må det du lager også deles under samme lisens.

Ellers tenker jeg, at innholdet ikke kan brukes fritt kommersielt. Frivillige organisasjoner og lignende ser jeg da ikke på som noe kommersielt. Men bøker er. Da bør det koste noe, og bruke data herifra.

Men som sagt, så er dette nå bare tanker. Lisensavtaler som passer bedre, kan diskuteres og/eller utarbeides senere.

Spam, boter og nettroll

Dette er da forsøk nummer to. Det forrige forsøket ble overtatt av spammere, nettroll og boter. Så jeg fjernet hele greia, og satte alt opp på nytt. For nå å opprette en konto, så må den godkjennes via e-post. Dette er noe som går automatisk via et script, og det er noe jeg ikke styrer med. Så jeg ser ikke e-post-adressen din der.

MediaWiki has been installed.

Consult the User's Guide for information on using the wiki software.

Getting started